Ga naar Content

Gunstige WK-loting: Oranje gekoppeld aan Qatar, Senegal en Ecuador

Het Nederlands elftal treft op het WK voetbal in de groepsfase Qatar, Senegal en Ecuador. Bij de loting in Doha is de ploeg van bondscoach Louis van Gaal aan de drie landen gekoppeld. Op het eerste oog betekent dit een gunstige loting voor Oranje.

Het Nederlands elftal voor de interland tegen Duitsland - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Met Qatar zit Oranje bij de organisator van het WK in de groepsfase. Voor het Arabische land is het de eerste keer dat het meedoet aan het WK voetbal. Eerder deze week liet bondscoach Louis van Gaal zich uiterst kritisch uit over Qatar. "Een belachelijk WK, maar het gaat om geld en commerciële belangen", zei Van Gaal.

Senegal kroonde zich onlangs tot het beste land van het Afrikaanse continent. Na strafschoppen versloeg de ploeg van onder andere wereldster Sadio Mané na strafschoppen Egypte. Het Nederlands elftal speelde nog nooit tegen Senegal, ook niet in een vriendschappelijke interland. Ecuador kwam als laatste in de groep van Nederland terecht. Oranje speelde in 2014 voor het laatst tegen de Zuid-Amerikanen (1-1).

Groep A: Qatar, Senegal, Ecuador, NEDERLAND

Het WK begint op maandag 21 november. Het Nederlands elftal speelt dan om 11.00 uur direct de openingswedstrijd tegen Senegal. De finale is op zondag 18 december.

Bekijk hieronder de volledige WK-loting.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]