Ga naar Content

Breuk binnen Zandvoortse partij ZEE blijkt niet te lijmen, vijf leden opgestapt

De interne strubbelingen binnen de nieuwe Zandvoortse partij ZEE zijn ten einde gekomen. Fractievoorzitter Mirko Gerrits en oud-partijvoorzitter Arie Griffioen hebben de strijdbijl begraven en gaan definitief uit elkaar. Naast Griffioen vertrekken nog vier leden uit de partij. 

Arie Griffioen en Mirko Gerrits van Zandvoort Echt Een - Foto: ZEE

ZEE bestaat nu nog uit zes leden en heeft één zetel in de raad. Gerrits zal vanavond als raadslid geïnstalleerd worden voor de komende vier jaar. 

Onenigheid binnen partij

Kort na de verkiezingsuitslag maakte Griffioen bekend dat Gerrits uit de partij zou worden gezet, omdat hij 'te veel zijn eigen plan had getrokken'. Voor Gerrits kwam dat nieuws compleet uit de lucht vallen en die zette vervolgens Griffioen weer uit het bestuur

Een poging tot verzoening heeft niet geholpen. Tegen de Zandvoortse Courant vertellen de opgestapte leden nu dat Gerrits onder meer 'zonder instemming van de kerngroep op eigen houtje heeft overlegd met vijf gemeenteraadsfracties'. Ook zou er niet goed zijn overlegd wie schaduwraadslid zou gaan worden. 

'Streep eronder'

Gerrits laat via een verklaring op Facebook weten dat hij graag op een positieve manier door wil gaan en de interne strubbelingen achter zich wil laten. “Ik wil er graag een streep onder zetten en ik wil met de leden en de inwoners die achter mij staan aan de gang voor Zandvoort. Daarvoor ben ik gekozen en daar sta ik voor.”

Marcel Sukel, vader van Mirko en penningmeester bij ZEE, wil ook graag door en niet meer te veel omkijken naar wat er allemaal is gebeurd. "Beide groepen hebben hun eigen werkelijkheid over wat er gebeurd is. Het is jammer dat het zo gelopen is en het heeft geen zin om met modder naar elkaar te gooien. We willen het beste voor Zandvoort en gaan met de leden op zoek naar een nieuwe voorzitter."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]