Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Boemerang-effect bij ruzie in nieuwe Zandvoortse politieke partij ZEE

24 maart 2022, 19.00 uur · Door Redactie

Wie kaatst kan de bal verwachten. Dat spreekwoord lijkt toch wel te gelden voor de voorzitter van de nieuwe Zandvoorste politieke partij Zandvoort Echt Een (ZEE). Hij wilde lijsttrekker Mirko Gerrits na de verkiezingen uit de partij zetten, maar is nu zelf uit het partijbestuur gezet. 

Arie Griffioen en Mirko Gerrits van Zandvoort Echt Een - Foto: ZEE

Tegenover het Haarlems Dagblad bevestigt Arie Griffioen dat de overige bestuursleden hem hebben uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Griffioen wilde de dag na de gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker uit de partij zetten, omdat hij 'te veel zijn eigen plan zou hebben getrokken en nieuwe afspraken zou hebben geschonden'. De voorzitter stond zelf op nummer twee van de kieslijst van ZEE. Bij de verkiezing werd nipt één zetel behaald. 

De verbaasde 20-jarige lijsttrekker liet toen al weten dat hij zich hier niet bij zou neerleggen en dat 'het onrechtmatige handelen van de voorzitter niet zonder gevolgen zou blijven'. Beide mannen zeggen het conflict nog te willen oplossen en willen verder niets daarover kwijt. Wel wil Arie Griffioen lid blijven van Zandvoort Echt Een.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]