Ga naar Content

Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom in De Aftrap: "Oh, ga jij fluiten?"

Sinds 2018 loopt er in de persoon van Franca Overtoom weer een vrouwelijke grensrechter in het profvoetbal. Volgens de 30-jarige Heerhugowaardse staat er de komende jaren weinig nieuw vrouwelijk talent klaar. "We hebben in het algemeen niet zo veel vrouwelijke scheidsrechters."

Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom heeft geen vrouwelijke opvolger - NH Sport

Tijdens de wedstrijd Telstar - Jong FC Utrecht debuteerde Overtoom in 2018 in het betaald voetbal. Op dat moment was zij de derde vrouwelijke assistent in het betaald voetbal bij de mannen. De in Obdam geboren Overtoom heeft zich vervolgens doorontwikkeld en had dit seizoen de primeur. Ze maakte afgelopen november als eerste vrouw haar debuut in de eredivisie bij Go Ahead Eagles - FC Groningen.

Voor het aanzien van vrouwen in de voetbalwereld zou dat een flinke opsteker kunnen betekenen. Maar de nieuwe aanwas van vrouwen valt vies tegen. "We hebben alleen Shona Shukrula als vierde official in de eerste divisie. En daarna hebben we een hele tijd niets", aldus Overtoom.

Bekijk hieronder de volledige uitzending van De Aftrap met Franca Overtoom en oud-Telstar trainer en FC Volendam-speler Luc Nijholt.

De Aftrap van vrijdag 25 maart met Franca Overtoom en Luc Nijholt - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]