Ga naar Content

Wielrenner Büchli over overstap naar de weg: "Kreeg na vijf minuten al kramp"

Een paar maanden geleden stapte wielrenner Matthijs Büchli over van de baan naar de weg. "Het is mij eerder tegengevallen. Ik had gedacht dat het makkelijker zou gaan", aldus een eerlijke Büchli.

De transformatie van baanwielrenner naar wegwielrenner valt niet mee voor Büchli - NH Nieuws

Werk aan de winkel

De Santpoorter heeft het dus zwaar, maar beseft zelf ook dat de transformatie tijd nodig heeft. Vandaag stond de presentatie van zijn ploeg BEAT op het programma.

"Ik kreeg serieus na 5 minuten al kramp tijdens de eerste koers. Het ging zo ontzettend hard"

wielrenner matthijs Büchli

Büchli begon het jaar met koersen in Mallorca. "Ik kreeg serieus na 5 minuten al kramp tijdens de eerste koers. Het ging zo ontzettend hard. Toen dacht ik waar ben ik aan begonnen. Daarna ging het wel beter." 

Vorige week reed hij Olympia's Tour. Ondanks dat hij de meerdaagse koers niet uitreed, ging dat als stukken beter dan de wedstrijden op Mallorca. Op zes april rijdt Büchli de Scheldeprijs.

Berg op

Het allerzwaarste van de transformatie is het berg op fietsen. "Ik ben een stuk zwaarder dan de rest van het peloton. Berg op heeft het ook geen zin om in iemand zijn wiel te gaan rijden. Dan gaat het om eigen kracht en dan ben ik niet goed genoeg."

Büchli: "Berg op ben ik gewoon niet goed genoeg" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]