Ga naar Content

Voormalig baanwielrenner Büchli stapt in eerste wegwedstrijd af: "Dat ging zo hard"

Wielrenner Matthijs Büchli heeft zijn eerste wedstrijd na zijn overstap van de baan niet uitgereden. In de tweede rit van de Challenge Mallorca stapte hij voor de laatste klim af. "Het ging best goed tot de aanloop naar de laatste klim", aldus Büchli.

Foto: Beat Cycling

"Dat ging zo hard. Ik had gehoopt dat ik op de klim zou moeten lossen", laat de ietwat teleurgestelde Santpoorter weten vanuit Mallorca. De rit werd gewonnen door Biniam Girmay gevolgd door Ryan Gibbons en Giacomo Nizzolo. Zondag rijdt hij weer een rit op de Challenge Mallorca. Op papier moet het parcours van die wedstrijd hem meer liggen.

Büchli maakte furore in het baanwielrennen. Hij maakte in december bekend dat hij de overstap ging maken naar het wegwielrennen. Toen vertelde hij dat zijn eerste koersen op Mallorca zouden zijn. Zijn eerste grote doel is Olympia's Tour in maart.

Na de Challenge Mallorca gaat de Noord-Hollander op hoogtestage in Colombia.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]