Ga naar Content

Zakaria Aboukhlal grote man in oefenduel van winnend AZ

Met vier treffers was Zakaria Aboukhlal zeer bepalend voor de ruime winst van AZ. De Alkmaarders wonnen het oefenduel van Go Ahead Eagles met 7-1 op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer.

AZ-speler Zakaria Aboukhlal - Foto: Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Zonder de internationals trad AZ donderdagmiddag aan tegen Go Ahead Eagles. In de competitie won AZ ook al twee keer ruim van de nummer twaalf van de ranglijst (5-0 en 1-4). Dat gebeurde dit keer ook weer. Bij de rust stond het al 3-1 voor de thuisploeg. Twee keer Zakaria Aboukhlal en één keer van Kamal Sowah. De aanvaller die wordt gehuurd van Club Brugge maakte zo zijn eerste treffer in het AZ-shirt. Voor de Deventenaren scoorde oud-AZ'er Justin Bakker uit een strafschop.

Prachtige aanval

Na rust ging AZ vrolijk verder met scoren. Via Tijjani Reijnders en Peer Koopmeiners liepen de mannen van trainer Pascal Jansen verder uit naar 5-1. Vooral de treffer van Koopmeiners verdiende veel applaus. Een prachtige aanval waarbij Dani de Wit de bal panklaar legde voor Koopmeiners.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Debutanten

Het slotakkoord was er weer voor Aboukhlal. In de 80e en 87e minuut vond hij het net. Verder waren er nog de eerste officieuze speelminuten voor Robin Lathouwers en Soulyman Allouch. AZ speelt na de interlandperiode op zaterdag 2 april in eigen huis tegen Vitesse.

Basisopstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Witry; Reijnders, De Wit, Koopmeiners; Sowah, Aboukhlal, Taabouni.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]