Ga naar Content

Terugkijken: Weesp draagt officieel de macht over aan gemeente Amsterdam

Weesp houdt op te bestaan als zelfstandige gemeente. Om middernacht deed burgemeester Bas Jan van Bochove zijn ambtsketting af om 'zijn' Weesp over te dragen aan Amsterdam. Weesp deed dat met een heel spektakel op het plein voor het stadhuis. NH Nieuws was er live bij. Kijk de uitzending hier terug. 

Terugkijken: Weesp draagt haar stad over aan Amsterdam - NH Nieuws

De gemeente Weesp concludeerde zes jaar geleden dat het te klein was om als zelfstandige gemeente een toekomst te hebben en dat een fusie met een andere gemeente onontkoombaar was. De huwelijkspartner werd dus Amsterdam, op voorspraak van net iets meer dan de helft van de Weesper bevolking.

Door de samenvoegingen van de twee steden maakt de gemeente Amsterdam een flinke groeispurt. Het aantal inwoners springt van 873.000 duizend naar 893.000 duizend. De oppervlakte van de stad groeit van 219 vierkante kilometer naar ruim 243 vierkante kilometer.

Spektakel

De overdracht van Weesp aan Amsterdam was een heel spektakel. Met optredens van de Weesper zangeres Meau en zanger Flemming stonden honderden Weespers op het Groote Plein stil bij de overdracht van Weesp.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]