Ga naar Content

Met de Oekraïense tijgers en leeuwen gaat het 'stukje bij beetje' beter

Dembé, Max, Shanti en Radjah, zo heten de twee leeuwen en tijgers die vorige week zaterdag door Stichting Leeuw uit Polen naar Landgoed Hoenderdaell zijn gebracht. De dieren waren bij aankomst getraumatiseerd, maar inmiddels gaat het volgens de stichting ietsje beter met ze. 

Foto: NH Nieuws

"Stukje bij beetje gaat het iets beter met ze, maar de angst zit er nog goed in. Tijgerin Shanti heeft erg veel problemen en het blijft daarom spannend of zij het wel gaat redden", vertelt Stichting Leeuw op Facebook. Er is dagelijks contact met de dierenarts. Radjah en Max hebben helaas ook fysieke afwijkingen. "Het zijn dus dieren die echt speciale zorg nodig hebben."

De dieren wegkrijgen uit het land was niet makkelijk. "Er wordt steeds gebombardeerd dus de verzorgers durfden de dieren niet meer te voeren. Maar dat moet natuurlijk wel gebeuren. Ook zijn tijdens het vervoer naar de grens al twee mensen doodgeschoten", vertelde directeur Robert Kruijff eerder op NH Radio. 

Bekijk hieronder de aankomst van de dieren op Landgoed Hoenderdaell, tekst gaat verder na de video

Dieren uit Oekraïne aangekomen bij Stichting Leeuw - NH Nieuws

De dieren zijn binnenkort te adopteren. "Maar met Shanti wachten we wel nog even om op de adoptielijst te zetten in verband met de onzekerheid."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]