Ga naar Content

Peter Rehwinkel keert even terug als informateur in Gooise Meren

Voor heel even kort een oud bekende terug in Gooise Meren. Peter Rehwinkel, voormalig burgemeester van Naarden, is gevraagd om de korte, politieke verkenningsfase op zich te nemen. De huidig waarnemend burgervader van Dijk en Waard begint snel aan de klus als informateur.

Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel - Foto: NH Nieuws / Maaike Polder

Goois Democratisch Platform (GDP) maakt de aanstelling van Rehwinkel als informateur bekend. De oppositiepartij is de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Gooise Meren: van vier naar zeven zetels. Na beraad met andere politieke partijen is besloten Rehwinkel te vragen voor de verkenningsfase. 

Zijn opdracht luidt: 'de verkiezingsuitslag te duiden en te onderzoeken welke programmatische en politieke mogelijkheden er zijn om tot een hecht en stevig college te komen'. GDP hoopt op een raadsbreed akkoord, zodat de traditionele tegenstelling tussen coalitie en oppositie tot het verleden behoort. 

Eerste gesprekken

Eerst gaat Rehwinkel om de tafel zitten met vertegenwoordigers van GDP en burgemeester Han ter Heegde. Daarna komen alle andere partijen langs voor één of meerdere verkennende gesprekken.

In Gooise Meren willen ze voortvarend te werk gaan. Deze gesprekken staan voor volgende week al gepland. Na deze verkennende ronde brengt Rehwinkel verslag uit en doet aanbevelingen voor het vervolgproces, dat de formatie heet. Ofwel: het smeden van een nieuwe coalitie.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]