Ga naar Content
Alkmaar

Tweeling stemt op hun 18e verjaardag: “De burgemeester kwam in een Rolls-Royce”

16 maart 2022, 18.57 uur · Aangepast 16 maart 2022, 20.18 uur
Door: Maurice Blaauw · Foto:

In een Rolls-Royce Cabriolet zijn Bas en Linda vandaag door Bergense burgemeester Lars Voskuil opgehaald om te gaan stemmen. Hij had ook nog eens taart voor ze mee genomen, omdat de tweeling vandaag 18 jaar werd. In de auto reden ze samen naar Schoorl waar de burgemeester de tweeling begeleidde bij hun eerste keer stemmen.

En dat stemmen bleek toch ietsjes anders te gaan dan gedacht. "Ik wist niet dat je ook voor een persoon moest kiezen", geeft Linda toe. "Uiteindelijk is het goed gekomen, want ik wist op welke partij ik ging stemmen." De tweeling wist overigens niet van elkaar waar ze op gingen stemmen.

Tekst gaat verder onder video

18-jarige tweeling stemt voor het eerst op verjaardag - NH Nieuws

Bij aankomst gaf de burgemeester de tweeling symbolisch hun stemrecht cadeau. Dit deed hij door het geven van een origineel stempotlood. Ze zijn volgens hem te herkennen aan de geperforeerde achterkant. Hierna heeft de tweeling onder belangstelling van de pers hun stem uitgebracht.

Rolls-Royce

Met de actie probeerde de burgemeester jongeren te attenderen op het belang van hun stem. Volgens Bas is dat wel gelukt. Hij was ook onder de indruk van het werk van de burgemeester. "Hij heeft wel een mooie baan, een beetje taarten rondbrengen in een Rolls-Royce". De auto was beschikbaar gesteld door een inwoner van Bergen, speciaal voor deze gelegenheid. "Normaal rijd ik in een iets kleinere auto, een Fiat 500", lacht de burgemeester.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]