Ga naar Content

Klaas-Jan Huntelaar krijgt technische functie bij terugkeer Ajax

Ajax heeft Klaas-Jan Huntelaar teruggehaald naar Amsterdam. De voormalig spits wordt opgenomen in de technische organisatie waarin Huntelaar nauw samenwerkt met technisch manager Gerry Hamstra en trainer Erik ten Hag.

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

Hamstra heeft de meeste taken overgenomen van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars. Huntelaar is aangesteld om hem per direct te ondersteunen. Zijn contract loopt tot de zomer van 2024. 

De komst van Huntelaar betekent niet dat Ajax afziet van de komst van een nieuwe directeur voetbalzaken. De landskampioen meldt dat die er uiterlijk in de zomer moet zijn. 

Ambitie

De inmiddels 38-jarige Huntelaar heeft de ambitie om op termijn technisch directeur van een profclub te worden. Algemeen directeur Edwin van der Sar is hiervan op de hoogte. "Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen en zo bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bijgewoond."

"Ik ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren"

Klaas-Jan Huntelaar

Om Huntelaar klaar te stomen voor een toekomstige functie als TD volgt hij een ontwikkelingsprogramma. "Het mooie aan Klaas-Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven", aldus Van der Sar op de website van Ajax. 

Trainersdiploma

Huntelaar is blij met de kans die Ajax hem biedt. "Ik ben nieuwsgierig naar wat er de komende periode allemaal gaat gebeuren. Ik ben ook bezig met mijn trainersdiploma. De kennis die ik bij die cursus opdoe, komt mij ook van pas bij wat ik bij Ajax ga doen."

In 2006 maakte Huntelaar zijn debuut in het shirt van Ajax. Sindsdien speelde hij 257 wedstrijden waarin hij 158 doelpunten maakte. In Amsterdam veroverde hij in 2019 de landstitel. Het kampioenselftal van 2021 verliet hij voortijdig in een poging een andere oud-werkgever, Schalke 04, te behoeden voor degradatie. Dat doel mislukte. Huntelaar speelde 76 interlands, waarin hij liefst 42 keer trefzeker was.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]