Ga naar Content

Voorzitter amateurclub Huntelaar: Meespelen van hem volledig goedgekeurd

Het ziet er niet naar uit dat de amateurclub van Klaas-Jan Huntelaar een straf krijgt. De voorzitter heeft laten weten dat de ex-spits van Ajax gewoon mee mocht doen afgelopen weekend. Huntelaar speelde verrassend mee bij het zesde elftal van HC'03 uit Drempt.

Klaas-Jan Huntelaar - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Er was wat ophef ontstaan over het meespelen van Huntelaar. René van Leeuwen van voetbalclub DCS uit Zevenaar vroeg zich hardop af of de voormalig Ajacied wel een internationale overschrijving had aangevraagd. In januari maakte hij nog de overstap van Ajax naar Schalke 04 in de Duitse Bundesliga. Inmiddels is de goaltjesdief in stilte gestopt als profvoetballer.

"Klaas-Jan is bij ons ingeschreven als speler in de B-categorie. Dat betekent dat hij meteen in actie kan komen, maar níet voor de selectie"

HC'03-voorzitter Mart de Kruif

"Het meespelen van Klaas-Jan bij ons zondag was volledig goedgekeurd, we hebben daar vorige week al een bevestiging over gekregen van de KNVB. Anders had hij natuurlijk helemaal niet meegedaan", zegt HC'03-voorzitter Mart de Kruif tegen De Gelderlander.

"Klaas-Jan is bij ons ingeschreven als speler in de B-categorie. Dat betekent dat hij meteen in actie kan komen, maar níet voor de selectie", vervolgt De Kruijf. "Wij hebben dit vorige week allemaal netjes geregeld, en ons is bevestigd door de KNVB dat Klaas-Jan mee mocht spelen."

De KNVB laat weten dat het klopt, maar Huntelaar moet nog wel vrijgegeven worden door de Duitse bond. "Wij gaan er achteraan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat hij hopelijk komend weekend weer kan meespelen", aldus de voetbalbond.

Wel gewonnen, niet gescoord

HC'03 speelde zondag tegen het tiende team van Concordia Wehl de volledige negentig minuten mee. Er werd met 3-1 gewonnen, maar opvallend genoeg scoorde Huntelaar niet. Ook zijn broer Niek en neef Nico spelen in het team.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]