Ga naar Content

Nieuwe topstoot bezorgt Jessica Schilder óók het outdoorrecord kogelstoten

Jessica Schilder reist in topvorm af naar de WK indoor. De 22-jarige kogelstootster uit Volendam gooide tijdens de European Throwing Cup met 18,89 meter een nieuw Nederlands outdoorrecord.

Jessica Schilder op de EK-23 - Foto: Orange Pictures

Tijdens de outdoorwedstrijd in Portugal wierp Schilder het meer dan 20 jaar oude record van Corrie de Bruin uit de boeken. In 1998 gooide zij de kogel naar 18,87 meter. De worp van Schilder kwam twee centimeter verder.

Schilder heeft dankzij de recordworp nu zowel het Nederlands indoor- als outdoorrecord op haar naam staan. Twee weken geleden wierp ze de kogel naar tijdens de NK indoor naar 19,35 meter.

Volgend weekend staan de WK indoor op het programma in Belgrado. Van vrijdag tot en met zondag komen liefst elf Noord-Hollanders in actie in de Servische hoofdstad.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]