Ga naar Content

Derde nationale titel en verbetering eigen record Jessica Schilder bij NK indoor

Kogelstootster Jessica Schilder heeft zaterdag nogmaals bewezen in uitstekende vorm te verkeren. De Volendamse stootte in Apeldoorn naar een afstand van 19,35 meter. Een verbetering van negen centimeter in vergelijking met haar oude record. Daarmee won ze haar derde nationale titel op een rij. 

Derde nationale titel op rij voor Jessica Schilder en verbetering van haar eigen record - Foto: Pro Shots / Johan Manders

Schilder stootte vorige week naar 19,72 meter in Apeldoorn. Ze voert daarmee wel de wereldwijde ranglijst aan, maar die poging telde niet mee als Nederlands record. Er waren bij deze limietwedstrijd slechts twee deelnemers en er moeten minimaal drie atleten meedoen. Benthe Konig en Alida van Daalen werden tweede en derde.

Bij de mannen was Sven Poelmann van de Amsterdamse Atletiek Combinatie de beste. Hij stootte naar 19,14 meter. Dat was voldoende voor prolongatie van zijn nationale titel. Mattijs Mols en Bjorn van Kins maakten het podium compleet.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Polsstokhoogspringen

Bij het polsstokhoogspringen was Marijke Wijnmaalen van het Amsterdamse Phanos de beste. Zij sprong tot 4 meter hoog, nummer twee Killiana Heymans deed dat ook. Heymans had daar twee pogingen meer voor nodig, waardoor Wijnmaalen de Nederlands kampioen werd. Het brons was voor Sanne Eekel uit Huizen. 

Op de tweede dag van de NK indoor zijn er nog volop medaillekansen voor Noord-Hollandse atleten. Zo komen onder anderen Menno Vloon nog in actie bij het hoogspringen, Nadine Visser bij 60 meter horden, Koen Smet en Liam van der Schaaf bij de mannen op dit onderdeel en Lisanne de Witte en Lieke Klaver bij de 400 meter. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]