Ga naar Content

Uitblinkende Ajacied Gravenberch niet eens met keuze bondscoach: "Hebben gefacetimed"

Met een geweldige pegel in blessuretijd bezorgde Ryan Gravenberch Ajax toch nog de overwinning tegen Cambuur (2-3). De matchwinner schoof na afloop aan om de aanwezige pers te woord te staan. "Het was een uitbarsting van blijheid."

De winnende treffer maakte veel los bij Ryan Gravenberch - NH Nieuws

Voor de wedstrijd tegen Cambuur stond Ryan Gravenberch op één treffer en drie assists. Die statistieken verdubbelde hij bijna in Leeuwarden met een doelpunt en twee bepalende voorzetten.

"Tien met een griffel"

Tijdens de persconferentie stak trainer Erik ten Hag zijn lof voor de middenvelder niet onder stoelen of banken. "Een tien met een griffel." De Amsterdamse oefenmeester positioneerde Gravenberch als verdedigende middenvelder. Hij nam de plek over van de zieke Edson Álvarez.

Tekst loopt door onder de video.

Erik ten Hag genoot van Ryan Gravenberch - NH Nieuws

Oranje

Uitblinken namens Ajax, maar geen plek in de voorselectie van het Nederlands elftal. Dat is het verhaal van Ryan Gravenberch. Al gaf hij wel eerlijk toe dat hij afgelopen tijd een mindere periode kende. Dat constateerde Louis van Gaal blijkbaar ook. Toch snapte Gravenberch de keus van de bondscoach niet helemaal. "We hebben gefacetimed en hij heeft aan mij het uitgelegd."

Tekst loopt door onder de video.

Ryan Gravenberch over zijn absentie bij Oranje - NH Nieuws

Deze vrijdagavond wacht er voor de Ajacieden eerst een lange busreis vanuit Friesland terug naar Amsterdam. Dan maakt de ploeg van Ten Hag zich klaar voor de belangrijke return van dinsdag tegen Benfica in de Johan Cruijff Arena. En het eigen stadion is volgend weekend, 20 maart, ook het onderkomen voor de Klassieker tegen Feyenoord.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]