Ga naar Content

Wat zeggen de cijfertjes? Excelsior voelt zich kind aan huis in Volendam

De week van de waarheid voor FC Volendam begint met de clash tegen Excelsior. De Rotterdammers zijn in het vissersdorp vaak op hun gemak, blijkt uit de statistieken. Wij nemen je mee langs een aantal opvallende feitjes over het duel tussen de koploper en de nummer drie van de eerste divisie.

Darryl van Mieghem in duel met Excelsior - Foto: Orange Pictures / Herman Dingler

Weer in topvorm
Excelsior leek de weg even kwijt te zijn na de winterstop. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen verspeelde in het nieuwe jaar veel punten. 5 duels op rij werd er niet gewonnen, waardoor de achterstand op FC Volendam inmiddels 8 punten bedraagt (Volendam heeft één wedstrijd minder gespeeld). De laatste 4 wedstrijden hebben de Kralingers de smaak weer te pakken en werd 4 keer de volle buit gepakt.

Strijd om topscorerstitel
Lange tijd leek het een gelijkopgaande strijd te worden tussen Volendam-spits Robert Mühren en Excelsior-spits Thijs Dallinga. Inmiddels is duidelijk dat de spits van Excelsior dit seizoen het net makkelijker weet te vinden. Dallinga heeft dit seizoen al 29 doelpunten gemaakt. Mühren ging dit seizoen ook even aan kop in het klassement, maar door zijn doelpuntendroogte van de laatste weken loopt de Volendammer inmiddels 7 goals achter. In de laatste ontmoeting tussen de twee ploegen waren uitgerekend Mühren en Dallinga de enige doelpuntenmakers (1-1).

Tekst loopt door onder de foto.

Robert Mühren scoort de gelijkmaker tegen Excelsior - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Excelsior voelt zich thuis in Volendam
In competitieverband stond de wedstrijd tussen Volendam en Excelsior 21 keer eerder op het programma aan De Dijk. Waar Volendam in veel gevallen de boventoon voert in thuisduels, moet het in dit geval voor Excelsior het onderspit delven. De Rotterdammers stapten 9 keer als winnaar van het veld, Volendam deed dat 7 keer. 5 ontmoetingen in het vissersdorp eindigden in een gelijkspel. Vorig jaar verloor Volendam met 0-2 op eigen veld. 

Darryl van Mieghem
In de huidige selectie van FC Volendam speelt één speler die het shirt van beide ploegen droeg. Darryl van Mieghem speelde van 2014 tot 2016 in Rotterdam. In de 54 wedstrijden bij Excelsior scoorde hij 5 doelpunten. Afgelopen zomer maakte Van Mieghem de overstap van De Graafschap naar Volendam.

Tekst loopt door onder de foto.

Darryl van Mieghem valt in bij Excelsior - Foto: Pro Shots / Erwin Spek

Clean sheets
In de 28 wedstrijden van FC Volendam hielden keepers Filip Stankovic en Barry Lauwers 10 keer het doel schoon. Dat zijn net zoveel clean sheets als Excelsior dit seizoen behaalde in 27 wedstrijden. Het record van meeste clean sheets van Volendam in één seizoen stamt uit 1969/1970 en 2005/2006 (16). Het record van Excelsior dateert ook van 2005/2006 (18 clean sheets). 

De wedstrijd FC Volendam - Excelsior begint vanavond om 20.00 uur. Op NH Radio hoor je alle ontwikkelingen bij de topper aan De Dijk.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]