Heel veel kansen maar geen goals in Venlo bij VVV tegen FC Volendam

Voor de tweede keer dit seizoen heeft koploper FC Volendam met 0-0 gelijkgespeeld. In Stadion De Koel in Venlo kregen beide ploegen meer dan voldoende mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde er niet in. De paal stond meerdere keren een doelpunt in de weg.

Een balende Franco Antonucci namens FC Volendam - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

In de openingsfase moest ex-AZ'er Richard Sedlacek al gewisseld worden, nadat hij na een sliding verkeerd terecht kwam. De speler van VVV werd met een brancard van het veld gedragen. Daarna pakte FC Volendam het uitstekend op met veel mogelijkheden. Met name Robert Mühren had kunnen scoren, maar de clubtopscorer had zijn vizier niet op scherp staan. De spits wist alsnog het net te vinden, maar de assistent-scheidsrechter zag dat Mühren buitenspel stond.

Het middenveld van Volendam (Oristanio, Walid Ould-Chikh en Deul) speelde sterk, waardoor de ploeg van trainer Wim Jonk de wedstrijd onder controle had. Desondanks kreeg ook de thuisploeg kansen in de eerste helft. Zo testte Rayan El Aslak doelman Barry Lauwers, die de zieke Filip Stankovic verving, met een laag schot.

Paal sta-in-de-weg voor beide ploegen

Na rust bleef het een levendige en leuke wedstrijd. FC Volendam ging op jacht naar de winnende goal, maar stuitte twee keer op de paal. Mühren en Bilal Ould-Chikh zagen hun inzet van het aluminium afketsen. Ook VVV was heel dichtbij een doelpunt. Joeri Schroijen kwam vanaf links naar binnen en haalde uit. De bal ging via de binnenkant van de paal achter Lauwers langs over de achterlijn.

In blessuretijd kreeg Volendam nog een ultieme mogelijkheid om drie punten mee te nemen naar Noord-Holland. Boy Deul kopte van dichtbij in de handen van keeper Delano van Crooij. Op 14 januari speelde FC Volendam nog met 0-0 gelijk in Breda tegen NAC. Dat was tot vandaag de enige keer dat de Volendammers dit seizoen niet tot scoren kwamen in de competitie. Jong AZ speelde vanavond overigens ook doelpuntloos gelijk op bezoek bij De Graafschap.

Door het gelijkspel kan nummer twee FC Emmen maandag weer op vijf punten komen van de lijstaanvoerder. Excelsior, dat derde staat, volgt op acht punten.

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Buur (Antonucci/46), Benamar, Mirani, James (Vertrouwd/67); Oristanio (Visser/71), W. Ould-Chikh, Deul; B. Ould-Chikh, Mühren, Van Mieghem