Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Snel duizend opvangplekken voor vluchtelingen nodig in 't Gooi, Hilversum kan helpen met kwart

8 maart 2022, 22.00 uur · Aangepast 8 maart 2022, 22.45 uur · Door Redactie

De Gooise gemeenten moeten snel duizend opvangplekken regelen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dat laat de veiligheidsregio aan de gemeenten weten. 

Foto: Beeld: president.gov.ua

In Hilversum kunnen nu al zeker 280 Oekraïners opgevangen worden, zo blijkt uit een eerste inventarisatie. Het gaat om tijdelijke opvangplekken zoals hotels, vakantieparken en in een bed and breakfast. 

Bovendien wordt een inventarisatie gemaakt van locaties waar binnen een maand nog meer vluchtelingen opgevangen kunnen worden. Er moeten dan in de hele regio nog eens duizend opvangplekken komen. 

Crailo

Eerder vandaag werd bekend dat een deel van het voormalige asielzoekerscentrum op Crailo of andere panden op het stuk grond op de grens van Bussum, Laren en Hilversum, mogelijk ook een opvangplek wordt. 

Er wordt op korte termijn een verkennend gesprek gevoerd op het terrein tussen de gemeente Gooise Meren en de projectontwikkelaar van het gebied over wat er wel en niet mogelijk is. Dat bevestigen zowel de gemeente als de projectontwikkelaar aan NH Nieuws.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]