Ga naar Content

Ajax-target Owen Wijndal nog steeds in onderhandeling met AZ

Na een zware en teleurstellende bekerclash met Ajax moest Owen Wijndal ook nog flink aan de bak na de wedstrijd. De aanvoerder van AZ deed zes interviews waar hij telkens moest verklaren waarom de Alkmaarders niet thuis gaven tegen de Amsterdammers. "We hebben niet kunnen laten zien hoe goed we zijn."

Owen Wijndal baalt vooral dat AZ zijn niveau niet heeft gehaald - NH Nieuws

AZ kende voor deze wedstrijd een geweldige reeks. Achttien wedstrijden op rij waren de Alkmaarders ongeslagen. Nu moesten ze hun meerdere erkennen in de Amsterdammers. Die gezien het spelbeeld ook terecht wonnen. In de eerste helft zette Steven Berghuis Ajax op voorsprong en vlak voor tijd bepaalde invaller Davy Klaassen de eindstand, 0-2.

Tactiek

Opvallend was dat Pascal Jansen koos voor Zakaria Aboukhlal in de basis voor de geblesseerde Fredrik Midtsjo. Daardoor begon Yukinari Sugawara op het middenveld. De trainer hoopte dat de snelle Marokkaan in de omschakeling gevaarlijk kon zijn. Dat viel echter in praktijk tegen. AZ was niet comfortabel aan de bal en aanvallen zat er zelden in.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over de keuze van zijn tactiek tegen Ajax - NH Nieuws

Lijstje

Owen Wijndal vocht pittige duels uit met Antony. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat de twee volgend seizoen samen spelen in Amsterdam. Erik ten Hag gaf in de voorbeschouwing op deze Noord-Hollandse bekerstrijd al aan dat hij gecharmeerd is van de AZ-aanvoerder. En de coach van Ajax zei ook dat hij al langer op het 'lijstje' staat.

Tekst loopt door onder de video.

Owen Wijndal over interesse van Ajax en contractverlenging bij AZ - NH Nieuws

Het bekertoernooi zit erop voor AZ. Ajax speelt op 17 april de bekerfinale tegen PSV in de Rotterdamse Kuip. Eerst nemen de Amsterdammers het dit weekend voor de competitie op in eigen huis tegen RKC. En AZ gaat op bezoek in Nijmegen voor de confrontatie met NEC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]