Ga naar Content

Pascal Jansen verwacht dat AZ gretiger is dan onrust veroorzakend Ajax

De Noord-Hollandse bekerclash van AZ tegen Ajax leeft enorm in Alkmaar en omstreken. Trainer Pascal Jansen denkt dat zijn ploeg ook net iets gretiger is dan de Amsterdammers. "Ajax denkt wellicht dat het vanzelf gaat morgen, wij absoluut niet."

AZ is gretiger dan Ajax denkt Pascal Jansen - NH Nieuws

Het is nog de vraag of Jansen over een fitte selectie kan beschikken. Jordy Clasie en Fredrik Midtsjø zijn namelijk nog twijfelachtig voor de kraker tegen Ajax. "Beide spelers hebben lichte klachten en één van de twee is echt een vraagteken voor morgen." Om wie het gaat wilde de trainer niet prijsgeven.

Vorm

AZ is bezig aan een geweldige reeks. Al achttien wedstrijden op rij zijn de Alkmaarders ongeslagen. Ajax is gezien de kwaliteit en de ervaring de favoriet voor morgen, maar de ploeg van Erik ten Hag doet het de laatste paar wedstrijden wat minder. Zo verloren de Amsterdammers afgelopen weekend op beschamende wijze met 2-1 van promovendus Go Ahead Eagles.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over de huidige vorm van Ajax - NH Nieuws

De goede prestaties van AZ zijn voor een belangrijk deel te danken aan de Alkmaarse linkerkant. De tandem Owen Wijndal en Jesper Karlsson is dreigend en zorgt voor veel goals en assists. Zo scoorde de Zweedse aanvaller al elf keer in de competitie en gaf hij zeven assists. Wijndal vond als linksback één keer het net en was achtmaal de aangever. 

Onrust

Eerder vandaag gaf Ajax-trainer Erik ten Hag aan dat Owen Wijndal op hun lijstje staat. Volgens Jansen is dat een spel vanuit het Amsterdamse kamp en willen ze kort voor de Noord-Hollandse bekerkraker wat onrust creëren. "Daar liggen wij niet van wakker."

Tekst loopt door onder de video.

Ajax wil onrust veroorzaken met interesse in Wijndal volgens Pascal Jansen - NH Nieuws

Met Wijndal begint AZ morgenavond om 20.00 uur aan de halve finale van de KNVB-beker. Je kunt het duel live volgen op NH Radio. De sportuitzending begint om 19.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]