Ga naar Content

AZ neemt voor bekerduel tegen Ajax afscheid van Ron Vlaar

AZ zal voorafgaand aan de bekerkraker tegen Ajax afscheid nemen van clubicoon Ron Vlaar. De voetballer uit Hensbroek speelde 136 wedstrijden voor de Alkmaarse club. 

Ron Vlaar - Foto: Orange Pictures

Vlaar debuteerde op 23 april 2005 voor AZ tegen RKC Waalwijk. In 2006 vetrok Vlaar naar Feyenoord en speelde daarna drie jaar voor Aston Villa in de Engelse Premier League. In 2015 keerde Vlaar terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. 'Ron Beton' was tevens goed voor 32 interlands en werd met Nederland derde op het WK van Brazilië in 2014. 

Na zijn carrière als voetballer bleef Vlaar actief bij AZ. Zo staat hij nu één keer per week op het veld bij AZ 1 en is hij assistent-trainer bij AZ Onder 17.

Afscheid

Vlaar wordt kort voor aanvang van de bekerderby tegen Ajax geëerd door de fans en de club. NH Sport doet donderdag op NH Radio live verslag van het duel. De uitzending begint om 19.00 uur en de aftrap is om 20.00 uur. 

Een spandoek bij het afscheid van Ron Vlaar in februari 2021 - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]