Ga naar Content

Smet prolongeert nationale 60 meter titel horden, Visser valt uit met blessure en mist WK indoor

Koen Smet heeft zondag zijn nationale titel op de 60 meter horden geprolongeerd. De geboren Amsterdammer kwam na 7,71 seconden over de streep. Het zilver was voor Liam van der Schaaf uit Amsterdam. De bronzen medaille kwam op naam van Job Geerds van AV 1923. 

Koen Smet na zijn tweede nationale titel op rij bij de 60 meter horden - NH Sport / Stephan Brandhorst

Zowel Smet als Van der Schaaf plaatsten zich in januari al voor de WK indoor van volgende maand in Belgrado. Op de NK indoor hoopten de twee onder de 7,70 te lopen, maar daar bleven zij net boven.

Bekijk hieronder de reactie van Liam van der Schaaf die het zilver pakte:

Liam van der Schaaf na zijn zilveren race op de 60 meter horden - NH Sport / Stephan Brandhorst

Blessure Visser

Bij de vrouwen leek Nadine Visser de absolute favoriet voor de eindzege. De atlete uit Hoorn moest genoegen nemen met een vierde plek vanwege een blessure. Daardoor laat Visser de WK indoor volgende maand schieten door die kwetsuur. Dat vertelde haar trainer Bart Bennema voor de camera van de NOS. 

Het goud was voor Zoe Sedney, terwijl de Amsterdamse Anouk Vetter en Maayke Tjin A-Lim (AV Zaanland) zilver en brons haalden. Vetter (8,15 seconden) en Tjin A-Lim (8,16 seconden plaatsten zich tegelijkertijd voor de WK indoor. 

Hoogepunten NK atletiek - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]