Ga naar Content

Nederlands luchtruim gesloten voor Russische vliegtuigen

Nederland heeft het luchtruim voor alle Russische vliegtuigen gesloten. Dat betekent dat er geen vluchten meer welkom zijn van de Russische luchtvaartmaatschappijen Aeroflot en Air Brigde Cargo, die beide met grote regelmaat van en naar Schiphol vliegen. Gisteren besloot KLM al te stoppen met vluchten naar en over Rusland.

Een Boeing 747 van Air Bridge Cargo uit Rusland op het vrachtplatform van Schiphol - Foto: Air Bridge Cargo

KLM is ook gestopt met het aanbieden van vluchten in samenwerking met Aeroflot. De twee maken allebei deel uit van het Skyteam-samenwerkingsverband van in totaal 19 luchtvaartmaatschappijen. Voorlopig kunnen passagiers niet meer via KLM een Aeroflot-vlucht boeken naar tien Russische bestemmingen.

Toestel gestrand

Vanmiddag vertrok op Schiphol de laatste reguliere lijnvlucht van Aeroflot met een grote omweg naar Moskou. Een groot deel van Europa had al haar luchtruim gesloten voor Russisch vliegverkeer.

Een Airbus A320 van Aeroflot is daarom ook gestrand op Schiphol. Dat toestel was op weg naar Dusseldorf, maar zou daar niet meer mogen vertrekken van de Duitse overheid. Het is niet bekend wanneer en of de Airbus weer terug naar Moskou vliegt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]