Ga naar Content

Deze corona-initiatieven blijven bestaan: "We zijn bezig met verdere uitbreiding"

Vanaf vandaag zijn vrijwel alle coronamaatregelen verdwenen. Maar sommige initiatieven die tijdens de pandemie zijn ontstaan, verdwijnen niet. "Mensen vragen of ik nog wel blijf komen", zegt Tom Nederstigt die met een SRV-wagen door Alkmaar rijdt.

Deze corona initiatieven blijven - NH Nieuws

De supermarkt op wielen is tijdens de coronapandemie ontstaan, en bijna niet meer weg te denken uit de regio Alkmaar. "Jongeren associëren het vooral met de familie Flodder", lacht Tom Nederstigt. In zijn wagen liggen vooral lokale producten, en luxe maaltijden om thuis op te warmen.

"Ik krijg nu vaak nu de vraag of ik nog wel blijf komen", vertelt Tom. En dat blijft hij zeker doen. Sterker nog, hij wil de luxe opwarmmaaltijden gaan uitbreiden. "We merken dat mensen ook thuis restaurant kwaliteit willen eten."

Buitensporten

Duncan Berends geeft buitensportlessen in Haarlem en merkt dat corona ook hier een blijvende impact op heeft. "Mijn groepen zijn groter dan voor corona en ik geef ook nog eens meer lessen", vertelt Duncan.

Volgens hem zijn mensen door de verplichte sluiting van de sportscholen erachter gekomen dat het fijn is om buiten te sporten. "Mensen zijn de hele dag al binnen. Het is dan fijn als ze buiten kunnen sporten in plaats van binnen", zegt Duncan.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.