Ga naar Content

Trainer Jonk zoekt tegen Helmond Sport naar dominantie Volendam: "Het liefst 95 minuten"

Koploper FC Volendam ontvangt morgenavond in het eigen stadion de hekkensluiter van de eerste divisie: Helmond Sport. Sinds de winterstop pakte de ploeg van Wim Jonk wel het nodige aantal punten, maar was het spel niet altijd naar wens. Tegen Helmond hoopt Jonk dat het publiek weer een dominant FC Volendam kan zien. "We hebben erg goed getraind en morgen moet het eruit komen."

Wim Jonk hoopt dat zijn ploeg tegen Helmond Sport weer dominant kan zijn - NH Sport

Helmond Sport lijkt gezien de ranglijst de ideale tegenstander voor FC Volendam om weer tot een goede wedstrijd te komen. Jonk, die met zijn ploeg vandaag achter gesloten deuren trainde, is desondanks wel op zijn hoede voor de Brabanders. "Vorige keer werd het 1-1. Ze hebben ook een nieuwe trainer, misschien geeft extra bewijsdrang bij spelers", aldus Jonk na afloop van de training waarbij de camera uit diende te blijven. 

"We hebben iedereen de komende weken keihard nodig"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Vanwege storm Eunice werd het duel van vorige week tegen FC Emmen afgelast. De selectie van het Nieuwe Oranje had daardoor twee weken gedwongen rust. Volgens Jonk kwam dit gezien de pijntjes en klachten binnen zijn selectie niet verkeerd uit. 

Tekst gaat verder onder de video.

De ziekenboeg van FC Volendam is bijna helemaal leeg - NH Sport

Het duel tussen FC Volendam en Helmond Sport is vrijdagavond live te volgen via NH Radio. De uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur en de aftrap is een uur later. Frank van der Meijden verzorgt het wedstrijdverslag. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]