Samenvatting: Groen Geel doet direct goede zaken in eerste duel degradatiepoule

De korfballers van Groen Geel zijn goed begonnen aan de degradatiepoule. De ploeg van coach Daniel Harmzen was in eigen huis met 27-22 te sterk voor Dalto.

Samenvatting: Groen Geel doet goede zaken in degradatiepoule - NH Sport / Thomas Brood

Groen Geel wist dat het bij winst uitstekende zaken kan doen in de degradatiepoule. De club uit Wormer nam zes punten mee uit de reguliere competitie en tegenstander Dalto was nog puntloos. Van dat verschil was in de onderlinge wedstrijd in de Groen Geel-hal weinig te merken.

"Wij waren in de eerste helft een stuk beter, maar het verschil was niet groot genoeg"

groen geel-speler terrence griemink

Gaatje slaan

Richting het einde van de eerste helft ging het scorend gelijkwaardig op. Groen Geel had wel steeds een voorsprong te pakken, maar wist niet weg te lopen (8-8). Tot aan de 12-12 ging het gelijk op, maar daarna sloeg de thuisploeg een gaatje waardoor Groen Geel met een 15-13 voorsprong aan de thee ging. "Het verschil had groter moeten zijn. Wij laten te veel goals door. Daardoor laat je Dalto in leven. Wij waren in de eerste helft een stuk beter, maar het verschil was niet groot genoeg", sprak Groen Geel speler Terrence Griemink na afloop.

Terrenc Griemink na de winst op Dalto: "Je hebt die onderste drie weggezet" - NH Sport / Edward Dekker

De ploeg van Harmzen sloeg na de pauze pas echt een gat met de ploeg uit Driebergen (19-15). De bezoekers kwamen dat niet meer te boven en zagen Groen Geel nog wat doelpunten maken. De teller stopte uiteindelijk bij 27 voor Groen Geel, dat uiteindelijk met vijf doelpunten verschil wist te winnen: 27-22. "In de eerste helft blijft Dalto aan een elastiek hangen. Ik had wel het idee dat wij lekker in de wedstrijd zaten en dat wij de wedstrijd naar ons toe zouden trekken. Het duurde wat langer, maar het is wel gelukt", was het commentaar van Groen Geel-trainer Daniel Harmzen na afloop.

Daniel Harmzen na de winst op Dalto: "Met twaalf punten komen wij een eind" - NH Nieuws

Blauw-Wit gaat aan kop in de degradatiepoule. De Amsterdammers wonnen vanavond met 17-18 bij TOP en hebben nu tien punten uit vijf wedstrijden. Groen Geel volgt op plaats twee met acht punten. "Als je volgende week wint van KCC dan kunnen wij ons gaan focussen op de bovenste twee en dat is directe handhaving", aldus Harmzen.

Kampioenspoule

Op de eerste speeldag heeft KZ een minimale nederlaag geleden. De ploeg van coach Tim Bakker verloor op bezoek bij DOS'46 met 19-18. De Koogers staan daardoor op de vierde plek met vier punten.