Ga naar Content

Samenvatting: KZ bereikt kampioenspoule ten koste van Blauw-Wit

KZ heeft zich dankzij een overwinning op Blauw-Wit verzekerd van een plaats in de kampioenspoule. De ploeg uit Koog aan de Zaan won in Amsterdam na een aantrekkelijke wedstrijd met 30-24. Blauw-Wit is door de nederlaag en op basis van het onderlinge resultaat veroordeeld tot deelname aan de degradatiepoule. 

Samenvatting: Blauw-Wit - Koog Zaandijk - NH Sport/Frank van der Meijden

Sterke start

Koog Zaandijk kwam flitsend uit de startblokken en nam al snel een 5-1 voorsprong. Reden voor de coaches van Blauw-Wit om gelijk al een time out aan te vragen. De Amsterdammers konden maar moeilijk een vuist maken tegen de veel scorende provinciegenoot en zo ging KZ uiteindelijk met een 15-8 voorsprong de rust in. 

KZ-coach Tim Bakker was blij met behalen van de kampioenspoule - NH Sport

Na de onderbreking was Blauw-Wit een stuk scherper, maar KZ liet zich niet van de wijs brengen. Ook in het tweede bedrijf bleef de ploeg van Tim Bakker gestaag doorgaan met scoren. Blauw-Wit kwam halverwege de tweede helft nog knap terug tot 17-19, maar daarna was het toch weer de beurt aan KZ. De gasten liep in de slotfase uit naar een comfortabele 30-24 overwinning.

Blauw-Wit moest twee wedstrijden spelen in 48 uur - NH Sport/Frank van der Meijden

Kampioenspoule

Door de overwinning plaatst KZ zich voor de kampioenspoule. Samen met Fortuna en LDODK zijn de Zaankanters de afgevaardigden uit Groep A van de Korfbal League. In diezelfde groep is Blauw-Wit door de nederlaag veroordeeld tot de degradatiepoule, samen met KCC en Dalto.

Bij Kenny Lauf van Blauw-Wit sloeg de frustratie toe - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]