Geen kampioenspoule voor Groen Geel na oorwassing tegen PKC

Het is Groen Geel vanavond niet gelukt om te stunten tegen PKC. De regerend landskampioen was in Wormer een paar maatjes te groot: 15-29. Door de nederlaag hebben de Noord-Hollanders zich niet geplaatst voor de kampioenspoule.

De samenvatting van Groen Geel - PKC - NH Nieuws

Eigenlijk kwam Groen Geel er geen moment aan te pas vanavond. In de eerste helft werden veel doorloopballen gemist, terwijl PKC van afstand met scherp schoot. Vooral Richard Kunst had het op zijn heupen met acht doelpunten in de eerste 25 minuten.

"Ik ben niet tevreden. Ik heb geen moeite om dat uit te spreken"

groen geel-trainer daniel harmzen

Trainer Harmzen kritisch op zijn ploeg

Halverwege was de achterstand al opgelopen tot negen punten (9-18). Na rust kon Groen Geel er geen wedstrijd meer van maken. In de slotfase werd de achterstand nog wel verkleind van zestien naar veertien punten. Dat was echter een schrale troost voor de Zaankanters. "Ik ben niet tevreden. Ik heb geen moeite om dat uit te spreken. Wij hoeven niet de schijn op te houden. Als ik wel tevreden ben dan horen ze het ook", was trainer Harmzen na afloop duidelijk.

Daniel Harmzen kritisch op zijn ploeg - NH Nieuws

Hard tegen hard in degradatiepoule

Het verlies betekent dat de ploeg van coach Daniel Harmzen de rest van het seizoen in de degradatiepoule gaat spelen. Bij winst was Groen Geel zeker geweest van de kampioenspoule. Achteraf had een gelijkspel ook volstaan aangezien de concurrenten TOP en DOS '46 tegen elkaar gelijk speelden: 17-17.

Nu moet Groen Geel handhaving in de Korfbal League zien te realiseren in de degratiepoule. "Dat worden fysieke wedstrijden. Hard tegen hard, maar wij moeten bij ons zelf blijven. Dan gaat het denk ik wel de goede kant opvallen", aldus speelster Lindsy Krop.

Tekst gaat verder onder de video.

Lindsy Krop na de oorwassing tegen PKC - NH Nieuws

Winst Blauw-Wit, verlies KZ

In de andere groep, poule B, waren alle beslissingen al gevallen. Blauw-Wit eindigt op de vierde plaats en komt in dezelfde degradatiegroep als Groen Geel terecht. Blauw-Wit versloeg in de laatste wedstrijden Dalto met 23-19, na een achterstand bij rust: 11-12. De Amsterdammers nemen de twee punten mee naar de degradatiegroep.

Koog Zaandijk verloor met 18-15 van KCC. Bij rust was het 9-8. De ploeg van trainer Tim Bakker moet nog één inhaalduel spelen, maar is zeker van een plekje in de kampioensgroep. Omdat KCC in de degradatiegroep uitkomt, maakt de nederlaag voor de Koogers geen verschil. Alleen punten behaald tegen ploegen die in dezelfde poule uitkomen blijven staan. De overige resultaten worden weggestreept.