Ga naar Content

Magistrale Irene Schouten draagt Nederlandse vlag bij sluitingsceremonie Spelen

Na het winnen van haar vierde plak kwam er voor Irene Schouten nog meer mooi nieuws. De schaatsster uit Hoogkarspel mag van TeamNL de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie.

Irene Schouten wint in een nieuw baanrecord - Foto: Orange Pictures

De keuze ging tussen shorttrackster Suzanne Schulting. Zij won twee keer goud, één keer zilver en één keer brons. Schouten won vanochtend ook haar vierde medaille van de Spelen, maar deed het met drie gouden plakken en een bronzen net iets beter.

Schulting of Schouten

Carl Verheijen, chef de mission van Team NL, kon maar één vlaggendrager aanwijzen. "De keuze tussen Suzanne en Irene was eigenlijk niet te doen. Ook hebben ze allebei hun eigen ‘verhaal’. Kortom: ze verdienen het wat mij betreft allebei om de vlag te dragen, maar voor de sluiting heb ik nu voor Irene gekozen."

"De keuze tussen Suzanne en Irene was eigenlijk niet te doen"

chef de misson carl verheijen

De sporters van TeamNL die nog in Beijing zijn en een aantal begeleiders vertegenwoordigen zondagavond ons land bij de sluitingsceremonie in het Vogelnest-stadion. Verheijen: "Het bijwonen van de sluiting van de Spelen is een memorabel moment dat maar voor weinigen is weggelegd. Ik hoop dan ook van harte dat onze sporters genieten van deze bijzondere belevenis en een herinnering voor het leven gaan meemaken."

IJskoningin

Schouten won drie keer goud op de Olympische Spelen in Peking. De Noord-Hollandse zegevierde op de 3.000 meter en 5.000 meter en vandaag op de massastart. Met ook nog een bronzen plak op de ploegenachtervolging was ze de meest succesvolle Nederlandse olympiër op de Winterspelen ooit.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]