Ga naar Content

Pechvogels missen laatste trein door storm: "Wordt een lange wandeling naar huis"

De laatste bussen en treinen zijn inmiddels vertrokken van Station Haarlem. Door storm Eunice hebben NS en Connexxion besloten om het openbaar vervoer na 14.00 uur plat te leggen. Een aantal pechvogels was net te laat om nog thuis te komen.

Gestrande reizigers op Stationsplein Haarlem - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Een vriendinnengroepje uit Nijmegen stond even na 14.00 uur met hun koffers voor het station. "Voor een vriendinnenweekend zijn we onderweg naar Zandvoort. We waren al een paar uur eerder vertrokken, maar hebben het net niet gehaald. Nu hebben we maar een Uber besteld, maar ook die is al vier keer geannuleerd. Er is een nieuwe onderweg, hopelijk haalt die het wel."

De dames hopen dat ze de rest van het weekend weinig last hebben van de storm. "Maar als we straks eenmaal in Zandvoort aankomen, dan vermaken we ons wel. We blijven lekker binnen met een wijntje erbij."

Tekst loopt door onder de foto

Het station in Haarlem is uitgestorven - Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

Twee mannen uit Beverwijk waren eerder gestopt met werk in de hoop de laatste bus naar huis te halen. "Want de treinen reden eerder al niet meer", zegt één van hen. "Maar ook de bus hebben we gemist. Het wordt spannend zo om nog thuis te komen. Misschien wordt het een hele lange wandeling."

Spontaan tripje

Een paar Duitse toeristen onderweg naar Amsterdam waren niet voorbereid op de maatregelen rondom de storm, en zijn gestrand in Haarlem. "Het was een spontaan tripje, maar nu hebben we geen idee hoe we naar Amsterdam moeten komen. Misschien dat we zo maar een taxi nemen."

Eén van de taxichauffeurs geeft aan dat zij het nu juist druk hebben. "Alle auto’s zijn weg en er komen steeds mensen vragen om een ritje. Wij gaan gewoon door."

Volg hier alle ontwikkelingen rondom storm Eunice in ons liveblog.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]