Ga naar Content
Noord-Holland

Terugkijken: dodelijke storm Eunice zorgt voor omgevallen bomen, gesprongen waterleidingen en weggeblazen daken

18 februari 2022, 09.00 uur · Aangepast 18 februari 2022, 23.25 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

Dodelijke storm Eunice raasde vandaag over de provincie met windstoten tot meer dan 130 kilometer per uur. Rond 14:00 gaf het KNMI code rood af voor de hele provincie en verstuurde de overheid een NL-Alert. Lees hier het liveblog terug. 

18 februari 2022, 23.24 uur

Einde liveblog: Compilatie van storm Eunice

Storm Eunice raasde vandaag met veel kabaal door onze provincie. Bomen waaiden om, dakpannen vlogen door de lucht en piloten trotseerden windstoten van 130 km per uur. In dit liveblog zag je alles wat er gebeurde in Noord-Holland langs waaien. Het lijkt erop dat de storm over haar piek heen is, en dus sluiten we het blog (voor vandaag) af. Volg onze website voor verdere ontwikkelingen. 

Storm Eunice Compilatie - NH Nieuws

18 februari 2022, 23.24 uur

Veerdienst tussen Texel en Den Helder vaart morgenochtend weer

Vanaf morgenochtend 6:00 uur vaart veerdienst TESO weer tussen Texel en Den Helder, meldt TESO. 

18 februari 2022, 22.55 uur

Omgevallen boom zorgt voor waterproblemen in Noordkop

Meerdere wijken in de kop van Noord-Holland kampen met een lagere waterdruk. In Schermerhorn beschadigde een omgevallen boom op de Noordervaart een waterleiding. Dit wordt pas morgen gerepareerd.

18 februari 2022, 22.18 uur

Morgenochtend zeker nog geen NS-treinen

De storm heeft gezorgd voor flinke schade op het spoor. De NS laat weten dat ProRail inmiddels bezig is met de controle van het spoor, maar dit lukt nog niet overal vanwege de harde windstoten. Dit betekent dat er tenminste tot morgenochtend nog geen treinen kunnen rijden in heel het land. Wanneer dat wel weer mogelijk is, is op dit moment nog niet duidelijk. Volgens de NS kan het nog tot morgenmiddag duren.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

18 februari 2022, 21.11 uur

Haven op Texel begint vol te lopen met water

"Het water is nu nog laag, maar dat wordt vanavond wel echt hoogwater. Er staat een behoorlijke golfslag", voorspelde havenmeester Berna Bouthoorn eerder vandaag. Door hoogwater werd er al een waterstand van 2,5 meter verwacht, wat inhoudt dat de haven volstroomt. 

Haven van Texel staat onder water - NH Nieuws

18 februari 2022, 20.56 uur

N242 afgesloten vanwege stormschade

Stapels gekapte bomen zijn door de storm de weg op gewaaid. Het is nog niet duidelijk wanneer de weg weer wordt vrijgegeven.

18 februari 2022, 20.39 uur

Weerman Jan Visser: 'Vannacht kunnen mensen wat rustiger slapen'

Vanavond blijft het nog tot zeker 23.00 uur hard stormen. Dat zegt NH Nieuws-weerman Jan Visser. Daarna nemen de frequentie en de intensiteit van de windstoten vanuit het zuiden 'wel wat af'. "Het meeste venijn zit nu op Texel, in de Noordkop en de Wieringermeer", aldus Visser.

In de nacht zwakt de storm dan wat af en zal code rode rood volgens Visser niet meer gelden. "Het wordt dan rustiger, mensen kunnen weer wat beter gaan slapen."

Morgenochtend schijnt de zon en zal er minder wind zijn. In de loop van zaterdag zal de wind echter weer toenemen naar windkracht 7-8. Het blijft de komende dagen onstuimig met veel wind en regen. Vanaf dinsdag zal dit geleidelijk rustiger worden.

18 februari 2022, 20.17 uur

Alkmaarse Michael Jackson steelt de show

Het ging vandaag niet alleen maar om omgevallen bomen en weggewaaide vrachtwagens. Dave uit Alkmaar klom op zijn balkon en stal de show met een stormachtige Michael Jackson imitatie

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.