Ga naar Content

Eindelijk olympisch debuut voor bobsleeër Ivo de Bruin

Ivo de Bruin uit Uithoorn heeft zijn debuut op de Olympische Spelen gemaakt. Na twee van de vier heats staat hij op een 24ste plek. Dinsdag staan de derde en vierde heat op het programma.

Ivo de Bruin in de tweemansbob - Foto: Orange Pictures

In de eerste heat noteerde De Bruin, die samen met Jelen Franjic in de bobslee zit, een tijd van 1.00,46. In de tweede heat wist hij die tijd iets te verbeteren en kwam hij uit op 1.00,36. Francesco Friedrich uit Duitsland staat eerste met een totaaltijd van 1.58,38.

De Bruin wist zich in 2014 en 2018 niet te kwalificeren voor de Spelen. Ook voor Peking kwam hij volgens de eisen van NOC*NSF tekort. De bobsleebond droeg hem uiteindelijk toch voor bij de viermansbob, omdat hij door de coronamaatregelen was beperkt in zijn mogelijkheden om aan de kwalifcatie-eisen te voldoen.    

Dat hij met remmer Jelen Franjic ook in de tweemansbob op de baan in het Yanqing National Sliding Centre in actie mag komen, is een bonus. De hoogste klassering dit seizoen was de zestiende plek tijdens een wereldbekerwedstrijd.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]