Ga naar Content

Euforische Irene Schouten verbreekt records met gouden rit: "Er zit nog meer in"

In een fantastische race pakte Irene Schouten vanmiddag goud op de 5.000 meter. De 29-jarige schaatsster uit Hoogkarspel deed dat in een olympisch, nationaal en persoonlijk record. Alles wees vooraf ook op dat Schouten zou gaan vlammen in Peking.

Schouten kwam in de laatste rit in actie tegen de Italiaanse Francesca Lollobrigida. De Westfriese moest zien af te rekenen met de tijd van Isabelle Weidemann, die in de rit ervoor 6.48,18 noteerde. "Ik wilde eigenlijk niet op tijden gaan rijden", zegt Schouten tegen de NOS over haar rit.

In een razendsnelle tijd van 6.43,51 kwam Schouten over de finish. "En er zit nog meer in", stelde de Hoogkarspelse, die een officieus wereldrecord neerzette met haar tijd. Slechts vier keer werd er sneller gereden op de 5.000 meter, maar nog nooit op een laaglandbaan. "Maar voor nu was het super goed."

Schouten komt in Peking nog in actie op de team pursuit en de massastart.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]