Ga naar Content

Shots en Dokter dicht, G-spot en Rex wel open: 'Geen kamikaze aan het einde van de oorlog'

Feestclub Shots en de Dokter aan de Groest in Hilversum blijven dicht vanavond. G-Spot en Rex gaan wel open. Manager van Shots, Robin Ter Laag, laat in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag weten de stille hoop te hebben binnen een maand weer volledig open te mogen.

Shots aan de Groest - Foto: Google Streetview

Onder de naam 'De Nacht Staat Op' zou de nachthoreca in Nederland vanavond uit protest tegen de coronamaatregelen open gaan. Ook in Hilversum zou dit gebeuren, maar vrijdagmiddag liet de gemeente weten toch te gaan handhaven. Dit terwijl de clubeigenaren in veronderstelling waren dat dit niet zou gebeuren. 

Dit is tegen het zere been van de manager van feestclub Shots aan de Groest. "Wij kregen een bericht van een zeer betrouwbare bron van binnen de gemeente dat er niet gehandhaafd zou worden. Er zou begrip zijn voor onze actie en we konden ons ding doen."
Maar vrijdagmiddag kwam er toch een brief van de gemeente binnen dat er toch gehandhaafd zou worden. "Dan is er gewoon niet veel aan te doen."

De tekst gaat verder onder deze post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Burgerlijke ongehoorzaamheid heeft Shots overwogen, maar uiteindelijk zegt Ter Laag dat je realistisch moet zijn. "Je moet geen kamikaze plegen aan het einde van de oorlog", zegt de manager. "Het zou dom zijn om nu tegen het einde van de crisis iets stoms te doen. Ik ga er vanuit dat we over een week tot 1:00 open mogen. Ik hoop dat we binnen een maand wel tot 5:00 open mogen." 

Ook de Dokter laat via Instagram, weten de deuren ook dicht te houden. De G-Spot en Rex gaan daarentegen wel open, dat laten ze ook op Instagram weten. 

Luister het hele interview met Robin Ter Laag terug via deze link

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]