Ga naar Content

Korfballers Koog Zaandijk sluiten af met thuisnederlaag tegen Fortuna

In poule A van de Korfbal League heeft Koog Zaandijk de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna verloren. De Koogers, al zeker van een plek in de kampioensgroep, legden het met 21-28 af tegen het ongeslagen Fortuna.

Time-out KZ met trainer Tim Bakker - Foto: Orange Pictures

Marjolijn Schenk werd met vijf treffers topscorer aan de kant van KZ. Direct nadat zij het eerste punt had gemaakt, trok de ploeg uit Delft de wedstrijd naar zich toe. Halverwege stond het 8-15. Het lukte het team van trainer/coach Tim Bakker in de tweede helft niet om dat gat te dichten. Kleiner dan vijf punten (19-24) werd het verschil nooit.

Door de nederlaag begint KZ in de kampioensgroep met vier punten. Fortuna neemt acht punten mee uit het eerste deel van de competitie. PKC en DVO verzamelden zes punten. DOS'46 en LDODK beginnen op nul. De beste vier teams uit de kampioensgroep spelen in de play-offs voor een ticket voor de finale in Ahoy.  

De twee andere Noord-Hollandse ploegen, Blauw-Wit en Groen Geel, moeten in de degradatiegroep het vege lijf zien te redden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]