Ga naar Content

FC Volendam haalt Oskar Buur als vervanger van Denso Kasius

FC  Volendam heeft rechtsback Oscar Buur voor tweeënhalf jaar vastgelegd met nog een optie voor één seizoen. De 23-jarige Deen wordt gezien als de vervanger van de naar Bologna vertrokken Denso Kasius. 

Oskar Buur, de kersverse aanwinst van FC Volendam - Foto: Sonny Sier - FC Volendam

Bij zijn vorige club Wolverhampton Wanderers liet Buur zijn contract ontbinden en zo komt hij transfervrij naar Volendam. In Denemarken speelde hij voor Aarhus GF en Brabrand IF. In 2017 vertrok hij naar Engeland. In de hoofdmacht van Wolverhampton Wanderers kwam hij niet veel aan spelen toe en zo werd hij vorig jaar verhuurd aan het Zwitserse Grasshoppers.

“Ik ben heel blij om hier te zijn in Volendam"

Volendam-speler oskar buur

“Ik ben heel blij om hier te zijn in Volendam. Het is een heel opwindend project hier en ik kan niet wachten om onderdeel te zijn van deze reis", vertelt Buur.

FC Volendam probeerde de voetballer al eerder vast te leggen, maar dat lukte toen niet. Nu is het dus wel gelukt. "Na het vertrek van Denso Kasius waren wij natuurlijk dunner bezet op de rechtsbackpositie. Hiermee zijn we in één klap terug naar dubbele bezetting en tegelijkertijd ook beter voorbereid op het promotiescenario", aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]