Ga naar Content

Sportmarketeer Van den Wall Bake: "Ajax had geen andere keuze"

Sportmarketeer Frank van den Wall Bake kan zich volledig vinden in het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax. "Ajax had geen andere keuze. Dit kan niet door de beugel."

Foto: Frank van den Wall Bake

"Overmars is een standvastige factor geweest, maar niemand is groter dan de club. Ajax is het fenomeen", zegt Van den Wall Bake tegen NH Sport. Ook sportjournalist Frits Barend deelt die mening. "Ajax overleeft altijd. Het is een belangrijke schakel die wegvalt, maar wel een vervangbare schakel. Vervangbaarder dan een goede keeper of een goede spits", aldus Barend.

"Het is een belangrijke schakel die wegvalt, maar wel een vervangbare schakel"

sportjournalist frits barend

Het aandeel van Ajax kelderde even met 2,5 procent na het nieuws over Overmars. Van den Wall Bake verwacht niet dat dat doorzet. Ook de waarde van de voetballers zal niet dalen. "Clubs kijken naar de kwaliteiten van de spelers en niet naar de kwaliteiten van de directeur. Jongens als Ryan Gravenberch en Jurriën Timber die heel veel potentieel hebben gaan nu echt niet zakken in waarde", aldus de sportmarketeer.

Sportjournalist Frits Barend over Marc Overmars - NH Nieuws

"Ik denk dat het op dit moment desastreus is voor zijn carrière"

sportmarketeer van den wall bake

Overmars stond de afgelopen tijd behoorlijk in de belangstelling van andere clubs. Zo werd hij regelmatig gelinkt aan Newcastle United. De vraag nu is of hij na het nieuws van gisteravond nog werkzaam kan zijn in de voetballerij. "Ik denk niet dat een Engelse club hem zomaar zal nemen", denkt Barend.

"Niets is zo vergankelijk als de voetbalwereld. Er zullen altijd clubs zijn die zeggen dat hij zijn leven heeft verbeterd en dat hij kwaliteiten heeft die de club goed zullen doen. Ik sluit het dus niet uit. Wellicht reageer ik wat emotioneel, maar ik denk dat het op dit moment desastreus is voor zijn carrière", besluit Van den Wall Bake.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]