Ga naar Content

Nog een tiener (15) aangehouden voor overval op telefoonwinkel Amstelveen

De polite heeft vanochtend een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de overval op een telefoonwinkel in winkelcentrum Stadshart in Amstelveen, op 29 oktober vorig jaar. De 15-jarige Amsterdammer werd eind januari ook al aangehouden voor een ander strafbaar feit. Bij die aanhouding werd een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.  

Foto: VLN Nieuws

De overvallers sloegen rond 11.30 uur 's ochtends toe. Ze stormden de zaak binnen, sloegen hun slag en namen de benen. "We liepen door het winkelcentrum en opeens zagen we twee jongens in bivakmutsen langs ons rennen," vertelde een getuige van de overval aan NH Nieuws.

Kort na de overval hield de politie in de nabijgelegen Traviatastraat een 16- en een 17-jarige jongen aan. In de directe omgeving van het winkelcentrum lagen meerdere telefoons op straat, die de vluchtende verdachten mogelijk waren verloren of hadden weggegooid. 

Lees ook

De verdachten die na de overval werden aangehouden mogen het onderzoek en hun strafzaak in vrijheid afwachten. De vandaag aangehouden verdachte zit vooralsnog wel vast. Bovendien zet de politie het onderzoek voort en sluit niet uit dat er meer verdachten worden opgepakt voor de overval.

De overval in winkelcentrum Stadshart was de vijfde overval in en rond Amsterdam in twee weken tijd. Tussen medio oktober en eind oktober werden ook in Amsterdam vier telefoonwinkels overvallen. Daarop besloten merken als KPN en VodafoneZiggo alle telefoons uit de winkels te halen.

Extra politiesurveillance

De politie surveilleerde destijds extra bij winkelcentrum Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost, waar twee winkels in kort tijdsbestek in totaal drie keer werden overvallen.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]