Stroperig Telstar komt goed weg met een doelpuntloos gelijkspel tegen Almere City

In een moeizame wedstrijd heeft Telstar met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij Almere City FC. De thuisploeg kreeg de betere kansen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren: 0-0.

Telstar-aanvoerder Sven van Doorm (l) - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Almere City FC kreeg de eerste kans van de wedstrijd via Lance Duijvesteijn. Hij schoot op goal, maar keeper Ronald Koeman jr. keerde die inzet. Duijvesteijn werd even later weer gevaarlijk, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg. Almere City-spits Tijmen Wildeboer liet ook nog een grote kans onbenut. Telstar zette daar in de eerste helft weinig tegenover.

Trainers Michael Dingsdag (l) en Anthony Correia (m) in gesprek met Roscello Vlijter (r) - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Weinig enerverend

In de tweede helft speelde Telstar iets beter. Middenvelder Sven van Doorm schoot van buiten de zestien op goal, wat pas de eerste bal tussen de palen voor de Velsenaren betekende. Almere-keeper Nordin Bakker, die vrijdag zijn contract tekende, tikte de bal uit de bovenhoek.

De bezoekers speelden in de tweede helft beter dan in de eerste helft, maar tot echte grote kansen kwam Telstar niet. In de 80e minuut kwam Telstar goed nog weg toen de bal via de kluts tegen de paal ging. "Wij hebben te weinig gecreëerd hier om de winst te pakken. Een gelijkspel was het hoogst haalbare denk ik", sprak assistent-trainer Anthony Correia na afloop.

De Velsenaren blijven door het gelijkspel in Almere steken op de dertiende plaats in de eerste divisie. De ploeg heeft nu 27 punten uit 24 wedstrijden. Volgende week speelt Telstar thuis tegen De Graafschap.

Assistent-trainer Correia: "Trots op de staf" - NH Nieuws

Opstelling Telstar: Koeman jr, Fernandes, Molenaar, Aktas (Vandermeulen/77), Tugarinov, Zakir; Dijkstra (Akoy/77), Vlijter, Van Doorm; Smit (Plet/46), Giovanni (Van Velzen/68)