Ga naar Content

Corona-uitbraak bij technische staf Telstar, Jonker afwezig tegen Almere City

Telstar moet het morgenmiddag tegen Almere City stellen zonder Andries Jonker. De hoofdtrainer is besmet met het coronavirus. Dat is niet de enige tegenslag voor de Velsenaren binnen de technische staf. Ook assistent Michael Dingsdag en de keeperstrainer hebben corona. Het lijkt erop dat de spelersgroep gevrijwaard is gebleven van besmettingen.

Andries Jonker - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"Het is vooral rot voor hen", reageert middenvelder Sven van Doorm op de corona-uitbraak binnen de technische staf. "Zij willen namelijk ook met ons op het veld staan. Wij zeiden daarna dat wij ons gewoon op de wedstrijd tegen Almere City moeten focussen."

Correia en Landvreugd

De twee andere assistent-trainers Antony Correia en Uli Landvreugd testten zaterdagochtend negatief. Als dat morgen ook zo is, dan zitten zij op de bank tegen Almere City. Beide assistenten waren door hun andere werkzaamheden niet aanwezig bij de afsluitende training. Correia is namelijk hoofdtrainer van vv Katwijk en Landvreugd van AFC. De training in Velsen-Zuid stond daarom onder leiding van de hoofd jeugdopleiding van Telstar Rory Roubos en materiaalman/hersteltrainer Dirk van der Lugt. 

Aanvoerder Glynor Plet en Sven van Doorm over de corona-uitbraak bij Telstar - NH Nieuws

Telstar is het nieuwe kalenderjaar zeer verdienstelijk begonnen. Na een nipte nederlaag tegen koploper FC Volendam wonnen de Witte Leeuwen van MVV en Jong Ajax. In de KNVB-beker verloor de ploeg van Andries Jonker met 2-1 van PSV na een dik verdiende voorsprong in de eerste helft. 

Blessures

Tot nu toe zijn er dus nog geen coronabesmettingen in de spelersgroep, wel ontbreken er veel spelers door blessures. Zo zijn Anwar Bensabouh, Niels van Wetten, Ozan Kökcü, Delvechio Blackson, Yaël Liesdek, Anthony Berenstein, Tom Overtoom en Randy Wolters  er niet bij tegen Almere City. De wedstrijd in Flevoland begint om 14.30 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]