Ga naar Content

Keeper Nordin Bakker keert terug in Nederland en tekent bij Almere City

Nordin Bakker gaat na een half jaar in het buitenland weer aan de slag in de eerste divisie. De 24-jarige doelman uit Oostknollendam was transfervrij nadat zijn contract in Bulgarije werd ontbonden. Tot het einde van het seizoen vertegenwoordigt Bakker de clubkleuren van Almere City FC.

Keeper Nordin Bakker - Foto: Pro Shots/Wouter Dill

De goalie was sinds deze maand clubloos nadat zijn contract bij PFC Beroe Stara Zagora werd ontbonden vanwege financiële problemen. In totaal speelde hij acht wedstrijden voor de Bulgaarse club.

"Ik had er meteen goed gevoel bij toen Almere City FC zich meldde", zegt Bakker op de website van Almere City. "Voor mij persoonlijk was het een goed moment om hier uit Bulgarije te vertrekken. Almere City FC heeft de laatste jaren laten zien ambitie te hebben en een plan. Het gaat momenteel sportief nog niet naar behoren, maar deze selectie heeft genoeg kwaliteit om in de tweede seizoenshelft nog mee te doen voor een plaats in de play-offs.”

"Voor mij persoonlijk was het een goed moment om hier uit Bulgarije te vertrekken"

keeper Nordin bakker

De doelman belandde in 2018 bij FC Volendam, dat hem overnam van de amateurs van Fortuna Wormerveer. Bij Het Nieuwe Oranje stond Bakker drie seizoenen onder contract en speelde hij meer dan vijftig wedstrijden. Afgelopen zomer werd zijn aflopende contract niet verlengd. 

Aanstaande zondag gaat Telstar op bezoek bij Almere City FC. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is live te volgen via onze sociale kanalen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]