Ga naar Content

Schaatsrel rond Irene Schouten en Ireen Wüst lijkt in Peking gesust

De commotie over de uitspraken van schaatsster Irene Schouten over Ireen Wüst lijkt bij de eerste training op het olympische ijs van Peking verleden tijd. Dat antwoordt de Hoogkarspelse op vragen van de NOS. 

Vlnr: Irene Schouten, Ireen Wust en Antoinette de Jong - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Er ontstond vlak voor vertrek naar China beroering omdat Schouten zich in een video van Team Zaanlander kritisch uitliet over de rol van haar ploeggenote. Met coach Jillert Anema vond ze dat Wüst niet goed meedacht in het teambelang van de achtervolgingsploeg.

De vijfvoudig olympisch kampioene zou bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City haar ploeggenoten niet op de juiste momenten in de rug hebben geduwd. Volgens bondcoach Jan Coopmans complete onzin en hij stuurde aan op een gesprek. 

"Het is totaal niet zo dat we haar (Wüst, red.) liever kwijt zijn"

Schaatsster Irene Schouten

Volgens Schouten was de kou wat haar betreft al vóór vertrek uit de lucht. "Dinsdag was die uitzending en ik heb toen gelijk contact met Ireen gezocht. Het is niet netjes hoe ze in de aflevering wordt neergezet Het is totaal niet zo dat we haar liever kwijt zijn", aldus Schouten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]