Start van hoofdcontent

Sport

nl

'Gouden' EK afstanden compleet voor Irene Schouten: drie keer Europees kampioen

9 januari 2022, 17.21 uur · Aangepast 9 januari 2022, 19.46 uur · Door Stephan Brandhorst

De EK afstanden in Heerenveen lijken een geweldige opmaat voor de Olympische Spelen te zijn voor Irene Schouten. De Hoogkarspelse won vanmiddag de massastart met overmacht. Eerder vandaag pakte ze goud op de ploegenachtervolging met Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Vrijdag werd Schouten al Europees kampioen op de 3.000 meter.

Irene Schouten - Orange Pictures

Op de massastart stond opnieuw geen maat op Schouten. De West-Friese ging in de slotronde de sprint aan met landgenote Marijke Groenewoud. De concurrentie kon niet volgen en moest de twee laten gaan. Schouten bleek de beste benen te hebben en reed soeverein naar de finish.

Ploegenachtervolging

Op de ploegenachtervolging met Ireen Wüst en Antoinette de Jong kende Schouten eerder vandaag weinig concurrentie. De drie schaatssters reden een vlekkeloze race en met een tijd van 2.54,12 bleven de Nederlanders zelfs onder het baanrecord dat in handen van Canada was.

In Peking zijn Schouten, Wüst en De Jong kanshebbers op olympisch goud. De grootste uitdagers daar zullen Canada - dat alle wereldbekers dit seizoen won - en regerend olympisch kampioen Japan zijn.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]