Ga naar Content

Droom van Henk Veerman eindelijk in vervulling: Volendammer naar FC Utrecht

Deze wintertransferperiode loopt de tweede Veerman weg bij sc Heerenveen. In navolging van Joey Veerman, die naar PSV vertrok, verkast Henk Veerman naar FC Utrecht. De 30-jarige Volendammer tekent voor tweeënhalf jaar in de Domstad.

Henk Veerman - Foto: Pro Shots / Paul Meima

Het is inmiddels de vierde poging van Utrecht om de boomlange spits te halen. En met succes. Eerdere pogingen liepen om verschillende redenen stuk. In 2018 was Utrecht dichtbij, maar kon het niet voldoen aan de gevraagde transfersom, waarna hij naar Sankt Pauli in Duitsland vertrok.

Met de transfer van Veerman komt een lang gekoesterde wens in vervulling. Het was een droom van hem om ooit het shirt van Utrecht te dragen. Dat was een eerbetoon aan zijn beste vriend Jan Schilder, met wie hij samenspeelde in de jeugd van FC Volendam. Schilder was groot fan van FC Utrecht, maar pleegde zelfmoord toen hij besefte dat hij het profvoetbal niet zou gaan halen.

"Ik speelde bij de zondagamateurs en hij zei: 'Dat red je nooit'. Toen heb ik Kees beloofd om een serieuze poging te gaan wagen"

Voetballer Henk Veerman

Droom

"Hij had altijd een mening, ook op het voetbalveld. Dat botste met trainers en zodoende viel zijn droom om prof te worden in duigen", vertelde Veerman in een interview met het Noordhollands Dagblad in 2013. "Daar zat-ie mee. Daar had ik het over met zijn vader Kees. Die zei: 'Het zat in zijn kop, dat Jan geen prof meer kon worden. Toen zei ik: 'Onzin, dat kan zelfs ik nog redden, dus hij kon het ook'. Maar ik speelde bij de zondagamateurs en hij zei: 'Dat red je nooit'. Toen heb ik Kees beloofd om een serieuze poging te gaan wagen."

Veerman speelde eerder voor FC Volendam, sc Heerenveen (twee keer) en het Duitse Sankt Pauli.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]