Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Volendammer Joey Veerman als een vis in het water bij PSV

20 januari 2022, 21.45 uur · Aangepast 20 januari 2022, 22.17 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Met een doelpunt en assist kan Joey Veerman met een grote glimlach terugblikken op zijn basisdebuut voor PSV. De middenvelder stond dan ook na afloop met een tevreden gevoel de pers te woord. "Ik begin nu door te krijgen dat ik een PSV'er ben."

Binnen een paar jaar maakt Joey Veerman de stap van FC Volendam naar PSV - NH Nieuws

Geheim wapen

Waar Joey Veerman zijn visitekaartje heeft afgegeven aan PSV-trainer Roger Schmidt, daar heeft Telstar ook een uitstekende indruk achter gelaten in Eindhoven. De Witte Leeuwen kwam verrassend op voorsprong. Dat gebeurde weer uit een hoekschop. Eerder dit kalenderjaar gebeurde dat al tegen FC Volendam en MVV. Een geheim wapen van de ploeg van Andries Jonker. "We hebben spelers met lengte en een trapper."

Tekst gaat door onder de video.

Andries Jonker ziet dat zijn ploeg veel scoort uit hoekschoppen - NH Nieuws

Onder de indruk

Uiteindelijk komt PSV na een half uur spelen op gelijke hoogte en pas in de tweede helft werd het verschil tussen de nummer één van de eredivisie en de nummer dertien van de eerste divisie duidelijk. In de perszaal van het Philips-stadion gaf Veerman aan dat hij verrast was door het goede spel van de bezoekers.

Tekst gaat door onder de video.

Joey Veerman over tegenstander Telstar - NH Nieuws

De volgende wedstrijd voor Veerman is namens PSV tegen Ajax. Deze kraker begint zondag om 14.30 uur in Eindhoven. Ook Telstar neemt het zondag op tegen Ajax, maar dan tegen het beloftenteam van de Amsterdammers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]