Ga naar Content

Kenners zien Joey Veerman slagen bij PSV: "Zo komt het Nederlands elftal in beeld"

De overstap van Joey Veerman van sc Heerenveen naar PSV is helemaal in kannen en kruiken. Oud-trainer Robert Molenaar en vriend Alex Plat, waarmee hij de hele jeugdopleiding van FC Volendam doorliep, laten hun licht schijnen op de droomtransfer van de 23-jarige Volendammer. 

Robert Molenaar en Alex Plat schijnen hun licht op de transfer van Joey Veerman - Foto: Pro Shots

Robert Molenaar (trainer van NAC O21 en oud-trainer Volendam van 2015-2017): "Dit is een stap zoals het hoort te zijn. Af en toe spreken we elkaar via de telefoon en dan kwamen ook geïnteresseerde buitenlandse clubs uit Engeland of Italië naar voren. Alleen dan bestaat het gevaar dat als je niet presteert dat je buiten beeld raakt. Nu feliciteerde ik hem via de app, want dit is het traject dat je wilt doorlopen en als hij zich zo blijft door ontwikkelen, dan komt het Nederlands Elftal ook in beeld. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in Joey."

"Joey kennende, die wordt niet zo snel zenuwachtig"

fc volendam-speler alex plat

Alex Plat (doorliep samen met Veerman de jeugdopleiding bij FC Volendam): “Dit is toch gewoon een prima overstap. Wat hij zelf al zei: 'naar de nummer één van Nederland'. Het kan slechter, haha. Het zat eraan te komen dat hij de stap ging maken, gezien zijn ontwikkeling. Joey heeft dat ook weleens tegen mij gezegd. We zitten best vaak samen met een paar oud-ploeggenoten voor een koppie. Joey kennende, die wordt niet zo snel zenuwachtig. het maakt niet uit waar 'ie speelt. Als hij aan de bal is, legt 'ie ze overal neer. Ik denk dat hij nog beter gaat worden."

Tekst loopt door onder de foto.

Robert Molenaar wisselt Joey Veerman - Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

FC Volendam

Joey Veerman debuteerde in september 2016 in het betaald voetbal onder coach Robert Molenaar in het eerste van FC Volendam.

Robert Molenaar: "Hoe hij op het pleintje speelt in Volendam, zo speelt hij ook in De Kuip. In die tijd speelde hij zeer ongeremd en ging het vaak ook maar net goed, maar die onbevangenheid is ook zijn kracht. Hij raakt niet snel van slag. En al snel leek het alsof hij al jaren in de basis van Volendam speelde. Hij paste zich snel aan aan het niveau. En ik verwacht dat hij dat nu ook weer gaat doen bij PSV. Hij kent bijna geen druk en kan prima omgaan met verwachtingen. Zijn onverstoorbaarheid is zo goed. Er wordt weleens gezegd dat hij laconiek oogt, maar ik vind absoluut niet dat hij dat is. Het kan zo ogen, maar hij moet zijn manier van voetballen niet aanpassen. Daar ligt namelijk zijn kracht. Hij moet dat koesteren."

"Hoe hij op het pleintje speelt in Volendam, zo speelt hij ook in De Kuip"

trainer robert molenaar

Alex Plat: "We hebben de hele jeugd samengespeeld bij FC Volendam. Hij ging in een stroomversnelling naar het eerste. Daar zijn we elkaar bijna kwijtgeraakt, want Joey ging even wat sneller. Die jongen kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Zijn steekballen zijn altijd goed, je kan hem altijd inspelen, met één of twee man in de rug. Het maakt het niet uit. Hij doet er altijd wel iets mee. Ook zijn verdedigende taken voert hij nu braaf uit. Vroeger moesten Jari Vlak en ik het vaak opruimen. Het is goed dat hij dat heeft opgepakt. Dat moet ook als je die stap naar PSV wil maken. En dan het Nederlands elftal? Op korte termijn weet ik niet, maar op langere termijn denk ik wel dat het gaat gebeuren. Daar durf ik mijn geld wel op in te zetten."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Valkuil

Robert Molenaar: "Ik raad hem zeer af om dagelijks heen en weer te rijden. Al zijn keuzes moeten op dit moment in het teken staan van ontwikkeling en prestaties en daar horen de vele uren in de auto niet bij. Na een training of wedstrijd moet je je lichaam rust gunnen en herstellen. Dus beter gaat Joey in Eindhoven wonen."

"Hij is niet gewend om op de bank te zitten"

fc volendam-speler alex plat

Alex Plat: "Het is een vooroordeel dat Volendammers niet buiten Volendam kunnen wonen. Ik denk dat hij zich daar thuis gaat voelen. Als 'ie een dagje thuis wil zijn, gaat hij gewoon terug naar Volendam. Dat zal hem goed gaan doen. Hij moet doen waar 'ie zich goed bij voelt. Joey is echt een familiemens of wil lekker bij zijn vrienden zijn. Dat zal nu een stukje minder worden. Bij Heerenveen ging hij veel op en neer. We zien elkaar wekelijks. De enige valkuil die ik me voor kan stellen, is dat hij in het begin misschien nog niet gaat spelen. Bij PSV lopen genoeg goede spelers rond, dus hij zal misschien wat geduld moeten hebben. Hij is alleen niet gewend op de bank te zitten."

Onlangs was Joey Veerman te gast bij De Aftrap. Bekijk hieronder de aflevering.

De Aftrap 9 met Jan Smit en Joey Veerman - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]