Ga naar Content

Primeur voor Ziggo Dome: EK zaalvoetbal eerste sportevenement in 2022 met publiek

Het EK zaalvoetbal zal het eerste sportevenement in Nederland zijn met publiek. Naar aanleiding van de versoepelingen die het kabinet vanavond bekend maakte, mogen er vanaf morgen toeschouwers aanwezig zijn bij de wedstrijden in Amsterdam en Groningen.

De Ziggo Dome is omgebouwd voor het EK Zaalvoetbal - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Het kabinet heeft een maximum van 1250 personen vastgesteld voor sportevenementen die binnen plaatsvinden. Dit betekent dat er bij de laatste speelronde van de groepsfase en bij de kwartfinales, halve finales en bij de finale weer fans welkom zijn. Inmiddels is bekend dat bijna alle kaarten uitverkocht zijn.

"Fantastisch nieuws", vindt ook toernooidirecteur Gijs de Jong. "Eindelijk mogen de deuren open voor publiek. Niet alleen voor de fans is dit de kans om het Europees Kampioenschap van dichtbij te ervaren, maar ook voor alle teams, gemeenten en iedereen die hier al die tijd hard voor hebben gewerkt is dit geweldig nieuws. "

Plek in de kwartfinale

Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt vrijdag zijn derde en tevens laatste groepswedstrijd op het EK. Na winst tegen Oekraïne en een nederlaag tegen Portugal, kan Nederland bij een goed resultaat tegen Servië zich plaatsen voor de kwartfinales. De wedstrijd in Amsterdam begint vrijdag om 20.30 uur. De knock-outfase van het toernooi wordt volledig in Amsterdam gespeeld, met de finale op zondag 6 februari.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]