Droomstart op EK voor zaalvoetballers Oranje door winst op Oekraïne

In een lege Ziggo Dome heeft Oranje de eerste wedstrijd op het EK zaalvoetbal gewonnen. Oekraïne werd na een spannend duel met 3-2 verslagen.

Jamal el Ghannouti en Mats Velseboer vieren feest - Foto: Orange Pictures

Al binnen de minuut stond Oranje met 1-0 achter. Zvarytsj schoot binnen na slecht verdedigen van Nederland. De start was vrij tam, maar gaandeweg werd Oranje sterker. Zo kregen Attaibi, Martinus en Bouyouzan kansen. Ook Oekraïne werd gevaarlijk via sterspeler Shoturma. In de slotfase van de eerste helft schoot Mossaoui nog op de paal, maar de ploeg van Max Tjaden zocht de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Mats Velseboer (l) in actie - Foto: Orange Pictures

Goed uit de kleedkamer

Oranje draaide de wedstrijd snel om in de tweede helft. Via treffers van Saadouni en Attaibi kwam Nederland verdiend op voorsprong. Bouzambou leek de wedstrijd te beslissen met een prachtig schot: 3-1.

In de slotfase zette Oekraïne aan door een veldspeler te gebruiken als keeper. Met nog minder dan drie minuten te spelen maakte Shoturma de aansluitingstreffer. In de spannende slotfase scoorden beide ploegen niet meer en zo won Oranje de wedstrijd met 3-2.

Eerder op de dag won Europees en wereldkampioen Portugal met 4-2 van Servië in poule A.