Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

'Matsie klatsie' en de 'Pitbull' in actie op het EK zaalvoetbal

18 januari 2022, 07.00 uur · Aangepast 18 januari 2022, 15.34 uur · Door Thomas Brood

'Matsie klatsie' en de 'Pitbull' komen namens het Nederlands team vanaf woensdag in actie op het EK zaalvoetbal. Wij hebben het over Mats Velseboer en Amir Molkarai uit Heerhugowaard. De twee zaalvoetballers spelen normaal gesproken tegen elkaar, maar nu strijden ze samen in Oranje.

"Matsie klatsie" en "de pitbull" op EK zaalvoetbal - NH Nieuws

Het Nederlandse team is ingedeeld in poule A en speelt tegen Oekraïne, Portugal en Servië. "Ik verwacht volle bak strijd en wij willen de volgende ronde halen", vertelt Velseboer. De voetballer van Hovocubo uit Hoorn is één van de vele Noord-Hollanders bij Oranje. Een andere speler uit onze provincie is Amir Molkarai en hij komt uit voor FC Marlène uit Heerhugowaard.  

Corona

De poulewedstrijden vinden vanwege de huidige coronamaatregelen plaats zonder toeschouwers. In een lege Ziggo Dome speelt Oranje woensdag tegen Oekraïne. "Wij gaan er alles aan doen om die eerste wedstrijd te winnen. Iedere keer als er een bericht komt dat de tests negatief zijn, dan is dat een pak van je hart", aldus Molkarai.

Helaas is het niet gelukt om corona buiten het team te houden. Tevfik Ceyar zit inmiddels in isolatie na een positieve test. Het Nederlandse team bereidt zich voor op het toernooi op de KNVB-campus in Zeist.

NH Sport maakte de bovenstaande reportage.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]